maanantai 26. marraskuuta 2018

Artroosi molemmissa polvissa

En ole tätä ennen pystynyt kirjoittamaan tästä, mutta nyt tuntuu että on oikea aika. 

Kävin kesäkuussa leikkaannen lääkärin pakeilla kuulemassa magneettikuvauksen tulokset 
siitä miksi tuo vasen polvi on kipeä. Oikeastaan molempien polvien tilanne on se että molempien polvien rustoissa on vauriot joita kutsutaan artroosiksi ( = nivelrikoiksi). Rustokuluma tieto on ollut minulla jo jokusen vuoden mutta nyt kaikki tuntuu viralliselta. 

Lääkärin kertoi noiden vaurioiden syntyneen polvilumpioiden luksaatioista mutta epäilen myös toista seikkaa hyvin vahvaksi syyksi eli tuo melkein koko ikäni ollut useamman kilon ylipaino.

Tällä hetkellä teen kovasti töitä tuon painon pudottamiseksi , jota on tällä hetkellä pudonnut - 12,7 kg 22 viikossa.  Lisäksi olen alkanut vahvistamaan noita reisilihaksia ja hakemaan liikettä polvi nivelille. Tavoitteena on se että paino olisi lähellä  normipainon rajoissa ja se että olisi hyvässä kunnossa koko kroppa. Aikaa tämä vie. AIjon kyllä kertoa tämän blogin puitteissa miten eläminen tuon nivelrikon kanssa oikein sujuu. Ja mitä sen kanssa kannattaa huomioida ym

Tavoitteena tehdä kaksi kyykkyä ja jalkojen venyttelyä.  


Lisäksi olen tehnyt verryttely liikkeitä tuolle yläkropalle jotta se alkaisi vetreytyä ja hävisi tuo yläselän kuhmura pois. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti