perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kertomisia 26.2-29.2.2016: Leikkaus ja sairaalasssa olo

Tänään 2 vk sitten tähän aikaan istuin ja odotin että minut haettaisiin leikkaussaliin. Saliin pääsin 8.30. Kanyylin laitto onnistui kerralla. Mutta spinaalin ja epitipan  laitto selkäydinkanavaan kesti  jonkin aikaa, joka puudutti alakropan. 
Leikkaus kesti n. 3 tuntia ja heräämössö oltiin noin 6 tuntia, pitkän spinaali puudutuksen vuoksi. Ensimmäinen vuorokausi meni sängyssä. 


La 27.2 
alkoi kuntoutus passiivisena kinotec laitteella joka tekee työn puolesta sen päivän aikana piti saavuttaa 60 asteen kulma. Edelleen jatkui epitippa. Ja kuntoutus laitteella 3 x vrk. Pistin  ensimmäistä kertaa itseäni kun piti laittaa innohep

Su 28.2 
Epi meni tukkoon aamuyöstä joten pääsin siittä eroon. Ja kuntoutus jatkui omatoimisesti. Olin ainoa joka sinä päivänä tiesi miten laite toimii, joten ohjeistin sairaanhoitajaa jalan laittamisesta paikoilleen laitteeseen. 

Ma 29. 2
Osaston fyssari tuli käymään ja hän yllättyi kuinka hyvässä kunnossa jalan lihakset  ovat. Suoran jalan nosto  onnistu, polvi koukistui istualteen melkein 90 asteen kulmaan.  Vaikka tavoite oli 2 vk.n päästä leikkauksesta. Samoin yllättyi leikkaava lääkäri. Ja 14.30 pääsin kotiin ohjeiden, lähetteiden ja kuntoutus ohjeiden muodossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti